Читај ми!

Нови пресек – преминуло 55 особа, заражено још 3.219 људи

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 3.219 особа од тестирана 16.864 узорка. Од последица заразе преминуло је 55 људи. На респираторима је 259 пацијената.

Заменик директора Универзитетског клиничког центра у Нишу професор Радмило Јанковић каже за РТС да се стиче утисак благог олакшања, али да је далеко од тога да има разлога за оптимизам. Не верујем да ће бројеви пасти до те мере да ће опуштање бити могуће, поручује Јанковић.

Вакцинација је једини излаз из пандемије, понављају стручњаци.  

"Батут" је објавио препоруке о томе када треба да се прими бустер доза вакцине. Препоручује се свима који су примили две дозе. Пет месеци након друге дозе "Фајзерове", "спутњика В" и "Астра-Зенекине", а четири месеца од давања друге дозе "Синофармове".

Имунолог др Љиљана Софронић Милосављевић каже за РТС да су антитела само једна од компоненти имунског одговора и да на основу њиховог броја не треба одлучивати да ли да се прими вакцина.

Др Љиљана Софронић Милосављевић је гостујући у Београдској хроници изјавила да се не треба самоиницијативно тестирати на антитела, а поготово не треба на основу тога да одлучујемо да ли да примимо вакцину.

Објављена је велика студија која је показала да је нижа стопа смртности код вакцинисаних и од нековид болести

Не постоји повећани ризик од смртности код вакцинисаних особа у односу на невакцинисане, пише у студији америчког Центра за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), која је спроведена од децембра 2020. до јула 2021. године на 11 милиона људи.

 

петак, 11. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи