Читај ми!

Број оболелих мањи, али стагнација није решење, без вакцинације нема изласка из епидемије

Иако је, захваљујући мерама, епидемијска ситуација нешто боља, нема места опуштању – поручују стручњаци. Пооштрена је и контрола епидемијских мера у градском превозу па је казна за неношење маске у јавном превозу 5.000 динара. Број вакцинисаних се повећава, а грађани ће од петка на порталу е-Управе моћи да преузму дигиталне зелене цертификате који су компатибилни са правилима Европске уније.

Епидемиолог и члан Кризног штаба, доктор Предраг Кон, рекао је за РТС да су увођење ковид пропусница и продужен школски распуст дали резултате, па се сада "мало лакше дише", али да без вакцинације, као дугорочног решења, нема изласка из епидемије.

"Школе су сада кренуле с радом, па ће за десетак дана поново кренути циркулација вируса у школама и повећаће се број заражених, али је питање да ли ће се повећати до нивоа какав је био", каже доктор Кон.

Истиче да следи и низ епидемиолошки неповољних догађаја – "црни петак", славе, прославе Нове године. Ипак, каже да је оптимиста када је реч о следећој години и нада се да се вирус неће више драстично мењати.

Пооштрена је контрола епидемијских мера у градском превозу. Казна за неношење маске у јавном превозу је 5.000 динара.

Број вакцинисаних се повећава. Милион и двеста петнаест хиљада људи у Србији примило је и трећу дозу.

Грађани Србије ће од петка на порталу е-Управе моћи да преузму дигиталне зелене цертификате који су компатибилни са правилима ЕУ.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи