Читај ми!

Преминуло још 55 особа, новa 3.773 случаја заразе

У Србији су у последња 24 сата регистрована 3.773 случаја коронавируса од тестираних 18.256 узорака. Од последица заразе преминуло је 55 особа. На респиратору је 267 пацијента.

Иако је, захваљујући мерама, епидемијска ситуација нешто боља, нема места опуштању – поручују стручњаци.

Број вакцинисаних се повећава. Милион и двеста петнаест хиљада људи у Србији примило је и трећу дозу.

Уколико сте заинтересовани да примите вакцину, можете да се пријавите и слањем СМС поруке. О детаљима ће грађани бити обавештени такође поруком.

Стигло је још 49.140 доза "Фајзера". Вакцине су допремљене на Институт "Торлак". Јуче је, такође, у Србију стигао контингент од 70.200 доза "Фајзерових" вакцина. 

Грађани Србије ће од петка ујутру на порталу е-Управе моћи да преузму дигиталне зелене цертификате који су компатибилни са правилима Европске уније.

Директор Канцеларије за е-Управу Михаило Јовановић је рекао за РТС да ће све вакцине које се дају у Србији бити укључене у нови цертификат.

Истакао је да је увођењем ковид пропусница знатно повећан број првих вакцина, за око 70 одсто, као и да је тренутно вакцинисано 56,7 одсто пунолетних грађана Србије.

Осим на пункту у Тржном центру "Рајићева", грађани се могу вакцинисати и у Тржном центру "Ушће", где је рад вакциналног пункта продужен до 25. новембра, затим на пункту у тржном центру "Галерија" у "Београду на води", као и у Хали 7 Београдског сајма. 

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи