Читај ми!

Преминуло још 57 особа, нових 3.487 случајева заразе – пријава за вакцинацију и путем СМС поруке

У Србији је у последња 24 сата регистровано 3.487 случајева коронавируса од тестирана 15.764 узорка. Од последица заразе преминуло је 57 особа. На респиратору је 266 пацијента.

У Србији се смањује број новооболелих, али да је епидемијска ситуација и даље тешка, потврђује број преминулих.

Бележи се више отпуста него пријема пацијената, а у појединим ковид амбулантама број првих прегледа смањен је за трећину.

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек рекао је за РТС да су и ковид пропуснице и продужени распуст допринели смиривању епидемијске ситуације.

На данашњи дан имамо 1.215.000 људи који су примили трећу дозу, истакао је Ђерлек, додајући да делта плус сој није потврђен у Србији. 

Доктор Зоран Бекић рекao je за РТС да се убрзава имунизација у Србији и да ковид пропуснице полако дају резултате.

На столу Кризног штаба ће бити више ствари за разматрање - продужетак времена важења ковид пропусница, увођење пропусница на спортским манифестацијама, концертима, истакао је Бекић.

Европска комисија признала је ковид сертификате из Србије. Одлука сутра ступа на снагу.

Одлука о признавању, односно о "еквивалентности" зеленог Kовид сертификата значи да ће сертификати које издаје Србија бити третирани у пракси као и ЕУ ковид сертификати. 

Министарство здравља саопштило је да је на Институт Торлак стигла редовна испорука "Фајзер" вакцине против ковида. Пристигло је 70.200 доза вакцине "Фајзер-Бионтек". 

Ученици основних и средњих школа данас се враћају настави после јесењег распуста. Комбинована настава обављаће се у средњим школама у Београду, Нишу и Великом Градишту.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи