Читај ми!

Нови пресек – преминуло још 67 пацијената, коронавирус потврђен код 3.822 особe

У Србији су у последња 24 сата регистрована 3.822 случаја коронавируса од тестирана 16.294 узорка. Од последица заразе преминуло је 67 особа. На болничком лечењу налази се 6.571 пацијент од којих је 276 на респираторима.

Иако се бележи благи пад броја новоинфицираних, епидемијска ситуација у земљи је и даље неповољна јер између 55 и 60 људи сваког дана изгуби живот.

Одлука Кризног штаба да ковид пропуснице буду обавезне од 20 сати, уз постојеће мере, већ је утицала на повећано интересовање за вакцинацију. 

"Повећава се број људи који се јављају, посебно за прву дозу, што је нама изузетно битно, али је и трећа доза у порасту", истакао је Ђерлек. 

Директорка Института за онкологију и радиологију Србије Даница Грујичић позвала је грађане, посебно младе, да се вакцинишу због људи који болују од свих других болести.

Ђаци су до недеље на продуженом распусту. Средњошколци ће у Београду, Великом Градишту и Нишу, од понедељка наставу похађати по комбинованом моделу. 

Расте број оболелих у региону због чега многе земље уводе нове мере.

Од понедељка, 15. новембра у Црној Гори ступају на снагу нове мере и оне подразумевају забрану за прославе, свадбе и дочек Нове године и друга масовна окупљања на отвореном. Предложене мере ће за почетак трајати до 1. децембра. Све хирушке интервенције у Клиничком центру Црне Горе су обустављене, јер је корона ушла у више клиника.

Хрватска такође од понедељка уводи ковид потврде за улазак у јавне установе и државне институције. У Загребу и Дубровнику су одржани протести због мера против коронавируса и увођења ковид пропусница.  

Дванаест руских региона увело је обавезну вакцинацију за све становнике старије од 60 година. Холандија ће од сутра поново увести делимично затварање - барови, ресторани и продавнице биће затварани од 19 часова.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи