Читај ми!

Ситуација и даље неповољна иако се бележи благи пад броја новозаражених

Од почетка епидемије у Србији су на коронавирус била позитивна 1.197.082 узорка, а тестирано је 6.511.436. До сада је од последица ковида 19 преминуло 10.595 људи. Проценат смртности је 0,89 одсто, наводи се на сајту covid19.rs.

У Србији је, према последњем пресеку, регистровано 4.606 случајева коронавируса од 18.813 тестираних узорака.

Од последица заразе преминула је још 61 особа, објављено је на сајту Министарства здравља.

У болницама се лечи 6.614 особа оболелих од ковида 19, од којих је 277 на респираторима.

Иако се бележи благи пад броја новоинфицираних, епидемијска ситуација у земљи је и даље неповољна.

Одлука Кризног штаба да ковид пропуснице буду обавезне од 20 сати, уз постојеће мере, већ је утицала на повећано интересовање за вакцинацију, изјавио је државни секретар у Министарству здравља др Мирсад Ђерлек.

"Повећава се број људи који се јављају, посебно за прву дозу, што је нама изузетно битно, али је и трећа доза у порасту", истакао је Ђерлек за Танјуг.

Он је оценио да људи полако схватају да је вакцинација једини начин за излазак из здравствене кризе и замолио све грађане да што пре приме вакцину. 

Делта сој корона вируса први пут је идентификован пре готово шест месеци у Индији, а до сада је потврђен у више од 40 земаља - делта плус, према званичним подацима, још није стигао у Србију. Ипак, о њему се све чешће говори, и у региону и код нас.

Познато је да је заразнији, али непознаница су и даље - да ли доприноси тежој клиничкој слици, да ли има утицаја на терапију и на ефикасност вакцина.

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа одлучио је да средњошколци у Београду, Великом Градишту и Нишу, од понедељка наставу похађају по комбинованом моделу.  

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи