Читај ми!

Расте број преминулих, нова мера на снази

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 1.183.025 особа, а забележено је 10.405 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

Други пут од почетка епидемије у Србији, према јучерашњем пресеку, за дан је преминуло 69 оболелих од ковида 19, показују подаци са сајта covid19.rs. Вирус је потврђен код још 3.888 особа, од 13.386 тестираних.

Према одлуци Кризног штаба, донетој на седници у четвртак, ковид пропуснице за угоститељске објекте важе од 20 часова уместо од 22 и та мера ступа на снагу данас.

Заменик директора Универзитетског клиничког центра у Нишу, доктор Радмило Јанковић истакао је да већ дуго имамо велики број заражених и хоспитализованих, а да не треба очекивати да ће се током зимских месеци број заражених драстично смањивати.

"С обзиром на оволико прокужавање, овако велики број заражених претходно вакцинисаних, нека деескалација и благо смиривање се види, ми имамо мањи број пацијената у Нишу, али да сачекамо, још увек је рано за неке оптимистичне прогнозе", наводи Јанковић.

Османаест лекара наћи ће се пред судовима части Лекарске коморе Србије, због сумње да су саветовали и лечили пацијенте оболеле од ковида леком "ивермектин".

Стручњаци и медицинске институције упозоравају да се лек "ивермектин" не користи у лечењу ковида 19 и да су штетне последице по људе вишеструке.

Председник Александар Вучић, који је јуче примио трећу дозу вакцине, позвао је још једном све грађане да се вакцинишу и на тај начин се заштите.  

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи