Читај ми!

Вучић позвао на вакцинацију: Тражићу бенефицирани радни стаж за оне који раде у црвеним зонама

Председник Александар Вучић, који је данас примио трећу дозу вакцине, позвао је још једном све грађане да се вакцинишу и на тај начин се заштите. Упутио је захвалност свим медицинским радницима који скоро већ годину дана учествују у великом и тешком послу вакцинације становништва.

Председник је подсетио да вакцинација траје већ годину дана и да су највећи терет изнели здравствени радници.

"Хвала свима на одговорном понашању, што зову људе да се вакцинишу. И ја их молим да се вакцинишу, убод игле нисам ни осетио", рекао је Вучић на Београдском сајму.

Додао је да је само једном проверавао антитела, али да је важније што је после вакцинације, ишао примера ради у Брус, где га је дочекало 6.000-7.000 људи, а после те, као ни после сличних посета, није добио заразу.

"А, све и да јесам, сасвим извесно бих преживео. Много је проблема са људима који чак и приме вакцину, али имају придружене болести, а приме велику количину вируса. О невакцинисанима нећу ни да говорим", рекао је Вучић.

Могли смо другачије да реагујемо

Он је у том смислу констатовао да је могло другачије да се реагује, а у оквирима Устава, додајући да за то и сам сноси део кривице, јер се рачунало на савест и одговорност људи.

"Могли смо да урадимо тако да све вакцинисане лечимо бесплатно, али невакцинисане да лечимо бесплатно само до висине здравственог доприноса на годишњем нивоу. Нисмо се сетили тога, сувише смо рачунали на свест грађана. То је сад већ пропало као идеја, не може више у дело да се спроведе", рекао је Вучић.

То би, каже, било апсолутно фер, како би људи видели колика је жртва здравствених радника и колико све то кошта државу.

"Ако је око 550 евра здравствени допринос на годишњем нивоу, а толико кошта један дан у болници. А, ако сте месец у болници, израчунајте колико су држава и други грађани то платили", указао је председник.

Сада је, каже, за такву одлуку касно, па преостаје да се апелује на грађане да се вакцинишу.

"Срећан сам што данас овде на Сајму видим велики број људи који су дошли да се вакцинишу, то је важно за земљу", рекао је Вучић.

Највише нас задужили здравствени радници у црвеним зонама 

Поручио је и министру здравља Златибору Лончару, који је присуствовао његовој вакцинацији, да се мора пронаћи начин да се посебно помогне здравственим радницима који се у црвеним зонама боре са вирусом.

"Да они добију неку врсту подршке или бенефицираног радног стажа, да пронађемо начин да им пружимо додатну помоћ. Они су нас задужили највише, ризиковали своје животе све време", закључио је председник Вучић.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи