Читај ми!

Борбу са ковидом изгубило 65 пацијената, коронавирус потврђен код још 4.804 особе

У Србији је коронавирус потврђен код још 4.804 особе, од тестираног 16.931 узорка. Од последица заразе преминуло је 65 особа. На респираторима су 272 пацијента.

Епидемијска ситуација у Србији је веома неповољна, између 50 и 60 људи сваког дана изгуби живот, упозоравају епидемиолози.

Расте и број пацијената на респиратору, међу којима има млађих, али и деце.

У болници на Карабурми је 114 пацијената са средње тешком и тешком клиничком сликом. Сваки трећи је млађи од 50 година. Преминула су два пацијента која нису била вакцинисана 

Командант војне болнице доцент Иво Удовичић рекао је за РТС је рекао да су пацијенти у јако тешком стању, преко 70 одсто њих захтева додатну кисеоничку терапију.

"Забрињава нас проценат невакцинисаних, у овој болници преко 70 одсто је невакцинисаних, код млађих од 55 година преко 85 одсто је невакцинисаних. Додатно забрињава - имамо два млада пацијета у једници интензивне неге - од 31 и 37 година, који су невакцинисани", каже др Удовичић. 

Додатно забрињава и нови делта плус сој вируса, који се појавио у окружењу. 

"Што се тиче делата плус соја морамо да се забринемо, у питању је много заразнија форма", истакао је Удовичић.  

Члан Кризног штаба проф. др Бранислав Тиодоровић рекао је за РТС да је делта плус ту и да је само питање тренутка када ће то званично да потврде дијагностичари и вирусолози.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи