Читај ми!

Епидемијска ситуација и даље тешка, данас заседа Кризни штаб

Од почетка епидемије у Србији су регистрована 1.162.482 случаја заразе. Од последица инфекције преминуло је 10.139 пацијената. Проценат смртности је 0,87 одсто. До сада су тестирана укупно 6.381.373 узорка. Хоспитализовано је 6.770 пацијената, од којих је 279 на респираторима, објављено је на сајту covid19.rs.

Епидемијски показатељи у Србији, осим броја преминулих, у благом су паду. Ипак, епидемијска ситуација у земљи и даље је тешка, а све je више деце оболеле од ковидa 19.

Према последњим подацима, у Србији је забележенo 6.726 новозаражених коронавирусом, међу 24.149 тестираних узорака. Од последица заразе преминула је 61 особа.

Седница Кризног штаба биће одржана данас са почетком у 15.30. Једна од тема на седници биће и почетак распуста за школарце, а очекује се да ће он трајати од 8. до 14. новембра.

Први контингент вакцина против коронавируса компаније "Модерна" стигао је у Србију. Као и вакцине других произвођача, Агенција за лекове треба да изда сертификат за њено коришћење. Донација 200.400 доза од Пољске, вредна четири милиона евра, стигла је синоћ у Београд.

Директор Канцеларије Светске здравствене организације у Србији Маријан Ивануша подсетио је да у више од 90 одсто случајева вакцинисани нису развили тешке облике ковида 19, док се у око 60 одсто случајева вакцинисани нису заразили делта сојем. Истиче да је због тога важна трећа доза вакцине како би додатно ојачала имунитет.

Докторка Ивана Стефановић из Хитне помоћи још једном је позвала пацијенте који су прележали ковид да поведу рачуна о свом здрављу и да не почињу нагло са физичким активностима. Упозорава да се врло брзо после прележане болести јављају инфаркти.

Институт за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" објавио је у среду нове препоруку о примени бустер дозе вакцине против ковида 19.

 

 

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи