Читај ми!

Нових 6.726 случајева заразе, на Торлак стигло 200.400 доза вакцине компаније "Модерна"

У Србији је, према последњим подацима, забележенo 6.726 нових случајева коронавируса, од 24.149 тестираних узорака. Од последица заразе преминула је 61 особа. На респиратору је 279 пацијента.

Епидемијска ситуација у Србији изузетно је тешка и не бира кога ће напасти. 

У нашу земљу стиже пета вакцина против коронавируса - Модерна.

Агенција за лекове треба да изда сертификат за коришћење вакцине "модерна", након чега ће она моћи да се користи. То ће се десити брзо, можда чак и ове недеље, рекла је директорка "Батута" Верица Јовановић. 

Верица Јовановић истиче да је прву дозу вакцине до сада примило 3.159.568 особа, другу дозу 3.004.046 особа, а бустер дозу 974.481 особа.

Каже да је у овом тренутку најважније апеловати на грађане да се вакцинишу првом дозом вакцине јер ће нас она заштитити и у самом колективу и утицати да се ток пандемије заустави. 

Кризни штаб ће заседати сутра, а требало би да се донесе одлука о продужењу јесењег распуста на 9 дана.

Директор Канцеларије Светске здравствене организације у Србији Маријан Ивануша изјавио је да коронавирус мутира ако се размножава, да се размножава ако се људи заражавају, а да се они заражавају ако не придржавају противпандемијских мера и ако се не вакцинишу.

Ивануша је за РТС рекао да у више од 90 одсто случајева вакцинисани нису развили тешке облике болести, док се у око 60 одсто случајева вакцинисани нису заразили делта сојем.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи