Читај ми!

Све више деце са тешком клиничком сликом, продужава се јесењи распуст

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 6.697 особа од тестираних 23.474 узорака. Од последица заразе преминулa су још 63 пацијента.

Епидемијска ситуација у Србији је тешка, расте број преминулих. Све је више деце са тешком клиничком сликом.

Нови састанак Кризног штаба очекује се наредне седнице.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић каже за РТС да чланови медицинског дела Кризног штаба и даље сматрају да није довољно да ковид пропуснице важе само од 22 часа, већ да је потребно да то буде 24 сата, као и да би требало да важе свуда где су затворени простори, осим у апотекама, бензинским пумпама и прехрамбеним продавницама.

Истиче да за разлику од претходних таласа сада врло често целе породице оболевају.

Начелница Педијатрије у Дому здравља Палилула др Анета Јовановић каже за РТС да је од прошлог месеца повећан број прегледа у дечјим ковид амбулантама.

На територији београдске општине Палилула дневно буде између 200 и 250 прегледа, а 70 одсто чине деца школског узраста. "Клиничка слика је углавном лакша", каже др Јовановић и истиче да су ризична група гојазна деца и деца са хроничним обољењима.

У Србију је стигао нови контингент "Фајзер" вакцина, саопштило је Министарство здравља. Реч је о редовној испоруци 121.680 доза.

Модел рада у школама наредне недеље требало би да буде спроведен "врло слично као и до сада", каже епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон.

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа препоручио је да се што дуже одржи непосредна настава, у складу са важећим мерама и препорукама. Препорука Тима биће упућена Кризном штабу.

Одлука о евентуалној промени модела наставе у појединим јединицама локалне самоуправе за следећу седмицу биће донета сутра.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи