Читај ми!

Ковид пожар се не гаси, тим за школе препоручио да се настава што дуже одржава уживо

Од почетка епидемије у Србији је коронавирусом заражено 1.118.905 особа, а 9.698 је преминуло. Проценат смртности је 0,87 одсто. До сада је тестирано укупно 6.230.395 узорака, објављено је на сајту covid19.rs.

Стручњаци истичу да се ковид пожар мора угасити, док поједини сматрају да се окупљања у затвореном морају забранити на бар две недеље

Председница Националног комитета за имунизацију каже да ће ових дана бити донета одлука да се бустер доза даје након пет, а не шест месеци. Само ће се "Синофармова" вакцина давати четири месеца након друге дозе. 

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 6.948 особа, од тестираних 24.490 узорака. Од последица заразе преминулa су још 64 пацијента.

Од короне се у болницама лечи 6.791 пацијент, од којих је 277 на респираторима.

Иако се одржава веома висок број новозаражених, премијерка Ана Брнабић каже да за сада неће бити нових мера, а да се нови састанак Кризног штаба очекује наредне седмице.

"Појачан је инспекцијски надзор, али треба сви да знамо да је вакцинација оно што је одговор на пандемију, а не само мере", поручила је Брнабићева и додала да полако расте број вакцинисаних, да смо сада прешли 55 одсто и да је то најважније.

Влада Србије прихватила је донацију Пољске од 200.000 доза вакцине против ковида 19 "Spikevax" (под ранијим називом Модерна).

Пункт за вакцинацију на Београдском сајму, као и у среду, и данас ће радити продужено, до 20 часова. Биће отворен за све запослене у угоститељским објектима којима је за рад потребан ковид сертификат, као и за све бендове и музичке извођаче.

Број новозаражених расте и у државама региона. Светска здравствена организација саопштила је да је Европа једини континент који бележи повећање броја нових случајева инфекције и смртних исхода због ковида.   

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи