Читај ми!

Који су тестови валидни за дигитални зелени сертификат

Резултати пи-си-ар или брзог антигенског теста су видљиви у зеленом сертификату само када су урађени у државним лабораторијама и само такви ће бити видљиви приликом очитавања кју-ар кода, речено је РТС-у у Влади Србије.

Поводом написа који су се појавили на друштвеним мрежама, а тичу се тестирања пред улазак у објекте након 22 сата, из Владе Србије за РТС наводе да тестови који нису урађени у једној од референтних, односно државних лабораторија, неће бити видљиви у дигиталном зеленом сертификату.

Резултати пи-си-ар или брзог антигенског теста видљиви су у сертификату само када су урађени у државним лабораторијама и само такви ће бити видљиви приликом очитавања кју-ар кода који контролишу инспекција или ковид редари у објектима у које се долази након 22 часа.

Ковид пропуснице су неопходне за улазак и боравак у свим угоститељским објектима у затвореном простору – ресторанима, кафићима, баровима и ноћним клубовима, свакога дана од 22 часа до краја радног времена.

Зелени ковид сертификат има кју-ар код и обједињује потврде и податке о вакцинацији, свим тестирањима и прележаном ковиду 19, а да би неко могао да уђе у угоститељски објекат, односно да би пропусница била валидна, неопходно је да садржи најмање једну од следећих ставки:

1) потврду о примљеној трећој дози вакцине или потврду о примљеној другој дози вакцине, не старији од 210 дана;

2) потврду о негативном пи-си-ар тесту, не старији од 72 сата;

3) потврду о негативном антигенском тесту, не старији од 48 сати;

4) потврду о прележаном ковиду 19, не старију од 210 дана;

5) потврду о позитивном тесту на ИгГ антитела урађен у државној лабораторији, не старији од 90 дана.

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи