Читај ми!

Преминуо још 61 пацијент, нова 5.733 случаја заразе

Према последњим подацима, коронавирусом у Србији заражене су још 5.733 особе међу тестираних 17.354 узорка. Од последица инфекције преминула је 61 особа. На болничком лечењу су 6.724 пацијента, од којих је 289 на респираторима.

У Србији епидемијска ситуација забрињава. Не смањује се ни број преминулих, ни новозаражених.

Од синоћ, од 22 сата у угоститељске објекте у затвореном простору може се само са ковид пропусницом, пи-си-ар или антигенским тестом или ако сте прележали корону.

На терену је било око 2.400 инспектора.

Поводом написа који су се појавили на друштвеним мрежама, а тичу се тестирања пред сам улазак у објекте након 22 сата, из Владе Србије за РТС наводе да тестови који нису урађени у једној од референтних, односно државних лабораторија, неће бити видљиви у Дигиталном зеленом сертификату.

Резултати пи-си-ар или брзог антигенског теста су видљиви у сертификату само када су урађени у државним лабораторијама и само такви ће бити видљиви приликом очитавања QR кода од стране инспекције или ковид редара у објекту у који је неко дошао након 22 часа. 

Kовид пропуснице би требало да важе 24 сата, сматра Миланко Шеклер, вирусолог и микробиолог Ветеринарског института Краљево.

Шеклер је за РТС рекао да је био за ковид пропуснице одавно, али не на овај начин.

"По мени ово ограничење редукује моју процену шта ће се десити. Знам и да много локала неће радити после 22 да не дође у непријатну ситуацију да неког до 22 држи у објекту, а после 22 хвата за уши и избацује из објекта. По мени је то требало да буде 24-часовно и готово. Шта ће се десити даље, ја не знам", рекао је Шеклер.

Повереница Бранкица Јанковић рекла је за РТС да ковид пропуснице не представљају дискриминацију.

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи