Читај ми!

Бројеви који упозоравају – преминуло још 58 пацијенaта, нових 7.745 случајева заразе

Према последњим подацима, коронавирусом у Србији je зараженo још 7.745 особa од 24.984 тестиранa узорка. Од последица заразе преминуло је 58 особа. На болничком лечењу је 6.708 особа, док се на респиратору налазе 273 пацијента.

Епидемијска ситуација у Србији забрињавајућа. Број новозаражених је и даље висок, а посебно брине број преминулих.

Упркос апелима лекара да је најбоља заштита од короне вакцина и чињеници да можемо да бирамо између четири вакцине, нема значајнијег помака у проценту вакцинисаних грађана.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је, после седнице Кризног штаба, да је епидемиолошка ситуација катастрофална, "не смирује се", па се од суботе од 22 сата уводе ковид пропуснице за све угоститељске објекте у затвореном простору.

Премијерка каже да ће мера увођења ковид пропусница важити и за свадбе и друга весеља организована у затвореном након 22 часа. 

Ученик средње школе у Крушевцу, који је био позитиван на коронавирус, преминуо је јуче, потврђено је за РТС у Школској управи Расинског округа. 

Начелница анестезиологије у КБЦ "Др Драгиша Мишовић" Душка Игњатовић је истакла да Србија мора да се угледа на земље које су увеле строге мере и имају резултате, попут Италије.

"Прошле године смо се сви прибојавали италијанскеког сценарија, сада бих да се угледамо на садашњи сценарио: преко 80 одсто вакцинисаних, уведене ковид пропуснице. Морамо стати на пут трансмисији вируса, имамо три милиона грађана међу којима су или болесни или нису вакцинисани, вирус циркулише, иде зима, људи су у затвореном", указала је Игњатовићева.

среда, 16. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи