Читај ми!

Eпидемијска ситуација крајње озбиљна, оболевају деца и труднице – сутра седница Кризног штаба

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 1,055.296 особа, а забележено је 9.157 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

Коронавирус је, према последњем пресеку, потврђен код још 6.461 особе, од 20.852 тестиране. Од последица заразе преминуле су још 52 особе.

Eпидемијска ситуација је крајње озбиљна, упозорио је министар здравља Златибор Лончар и додао да од ковида 19 оболевају и деца, бебе и труднице.

Седница Кризног штаба биће одржана сутра у 11 сати.

Доктор Предраг Кон, епидемиолог и члан Кризног штаба, рекао је за РТС да медицински део заступа став да треба увести рестриктивније мере и смањити контакте, што би подразумевало скраћивање радног времена, као и то да десет дана буде отворено само оно што је витално и есенцијално.

У Инфективној клиници КСЦ-а нема више слободних места. Сваког дана прегледају око 200 пацијената, а почетком августа их је прегледано око 70. Заменица директора Клинике за инфективне и тропске болести др Ивана Милошевић навела је да је у клиници 90 одсто невакцинисаних.

Појачан надзор у тржним центрима, трговинским ланцима и угоститељским објектима дао је резултате, саопштила је Влада Србије и најавила појачану контролу спровођења мера и у јавном превозу.

Кампање за вакцинацију у Србији нису професионалне, поруке које се шаљу становиштву су слабе и шаљу их људи који су изгубили кредибилит или га немају, рекао је маркетиншки стручњак Владимир Чех.

Председник Форума београдских гимназија Александар Марков истакао је да се закаснило са едукацијом просветних радника и ученика, као и да има етички проблем да позива ученике да се вакцинишу, ако зна да сваки други наставник у зборници није вакцинисан.

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек поручио је да неће бити милости ни толеранције према лекарима који говоре против вакцинације.

Ђерлек је истакао да је огорчен због таквог понашања здравствених радника и наводи да је 10 трудница и породиља изгубило живот због наговора појединих лекара да се не вакцинишу.   

среда, 16. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи