Читај ми!

Борбу са ковидом изгубила 53 пацијента, коронавирусом заражено још 5.077 особа

Према последњим подацима, коронавирусом у Србији је заражено још 5.077 особа од 15.437 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је 53 људи. На респираторима је 275 пацијената.

Епидемијска ситуација у Србији је и даље озбиљна. Премијерка Ана Брнабић рекла је да ће седница Кризног штаба бити одржана током следеће недеље.

"Ја ћу данас имати консултације са медицинским делом Кризног штаба. Ми јесно у сталном контакту, али данас ћу имати посебно консултације да видимо да ли је потребно било шта да додатно урадимо", рекла је Брнабићева. 

Премијерка је рекла да је до сада прву дозу примило 54,4 одсто грађана, ревакцину нешто мањи проценат, док је трећу дозу више од 14 одсто популације. 

Инспекцијске службе почеле су пооштрену контролу спровођења епидемијских мера. У фокусу су сада тржни центри, градски превоз, продавнице и угоститељски објекти.

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић рекао је за РТС да су инспекцијске службе биле врло активне у претходна два дана - преко 50 тржних центара и хипермаркета је кажњено у Србији, од тога немали број у Нишу, сигурно десетак привредних субјеката, односно правних лица. 

У Србију је стигло још 250.000 доза вакцина "спутњик В", које су одмах послате у Институт Торлак, саопштио је Ненад Поповић, министар у Влади и председник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом.

Поповић је прецизирао да се ради о 100.000 доза компоненте 1 и 150.000 доза компоненте 2.

среда, 16. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи