Читај ми!

Радојичић за РТС: Клиничке слике код заражене деце су далеко теже него раније

Зоран Радојичић, градоначелник Београда и некадашњи директор Тиршове клинике наводи за РТС да га јако брину подаци о броју деце оболеле од ковида 19. Истиче да су клиничке слике код њих далеко теже него раније.

Зоран Радојичић је гостујући у Дневнику 1 навео да посебно забрињава закључак лекара да су клиничке слике код деце много теже сада него што су биле у претходном периоду.

"Брину ме подаци о броју заражене деце као човека, градоначелника, као родитеља и као дечијег хирурга. Оно што посебно забрињава је закључак да су клиничке слике оболеле деце сада много теже. Из овога следи да је апсолутно важно да се вакцинишемо, да је апсолутно важно да се вакцинишу деца која имају придружене болести, која су гојазна. Мислим да је вакцинација једини пут борбе. Једноставно не би цео свет причао о вакцинацији деце да нису предвиђали овакве околности", наводи Радојичић.

Како каже, пред нама су две могућности - или да се разболимо и да имамо лаку или тешку клиничку слику или да се вакцинишемо.

"Ако имамо тешку клиничку слику имаћемо сигурно последице, а ако имамо лаку клиничку слику можда ћемо имати последице. А друга варијанта је да се вакцинишемо. На крају ћемо сви на један или други начин имати контакт са вирусом, ту нема дилеме, само је питање свести и момената када и како ћемо то да урадимо", истиче гост Дневника 1

Истиче да је до сада првом дозом у Београду вакцинисано око 59 одсто грађана, другом дозом скоро 57 одсто.

Говорећи о ковид пропусницама наводи да се тражи најрационалније и најбоље решење у датим околностима. 

"Када размишљамо о томе имамо два екстрема - једна је да буде обавезна вакцинација за све или за одређене групе, а на другом крају тог спектра, како га ја видим су ковид пропуснице. Ја мислим да су ковид пропуснице у овој ситуацији нешто боља решења. Што се мене тиче ја сам ближи томе да треба увести неку форму ковид пропусница", наводи градоначелник.

На питање да ли ће бити уведене одговара да  о томе не одлучује само он.

"Ми као друштво тражимо најрационалније и најбоље решење у датим околностима. Ја верујем да ће се у датом тренутку и то верујем у оптималном увести ковид пропуснице", наводи Радојичић.

среда, 16. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи