Читај ми!

Преминуло 50 пацијената, зараженe још 6.424 особe - казне за тржне центре због непоштовања мера

Према најновијим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 6.424 особe од тестираних 21.545 узорака. Од последица заразе преминуло је још 50 особа. На респираторима се налази 289 пацијената.

Епидемијска ситуација у Србији је и даље озбиљна. Расте број хоспитализованих, а из ковид болница упозоравају да су капацитети готово попуњени и да је 90 одсто пацијената невакцинисано.

На то колико је епидемијска ситуација у нашој земљи озбиљна, упозорава и податак да се у Институту за мајку и дете тренутно налази четворо ковид позитивне деце, а њих троје је на респираторима.

Проф. Владислав Вукомановић каже за РТС да су деца која су на респиратору животно угрожена.

"Размишљање моје дете сигурно неће да се зарази, није добар начин размишљања", поручује доктор Вукомановић.

У другој дечјој клиници - Дечјој клиници Клиничко болничког центра "Др Драгиша Мишовић" су 24 ковид позитивна малишана, а многи имају обострану упалу плућа. 

Градоначелник Београда и некадашњи директор Тиршове клинике Зоран Радојичић изјавио је данас да га јако брину подаци о броју деце оболеле од ковида 19 и указао да су клиничке слике код њих далеко теже него раније

Лекари поручују - поштујте превентивне мере и вакцинишите се, а Министарство здравља саопштило је да грађани на број телефона 064 88 11 405 путем апликације Вибер могу да пријаве лекаре који пацијентима не препоручују вакцинацију, без јасног, оправданог и конкретно наведеног медицинског разлога.

Од понедељка, 18. октобра, комбиновани модел наставе примењује се у средњим школама у три локалне самоуправе, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Непосредна и онлајн настава спроводиће се у средњим школама у Београду, Врњачкој Бањи и Шапцу.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада, који подразумева непосредну наставу у школама.  

среда, 16. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи