Читај ми!

Бројеви упозоравају, лекари поручују да вакцинација нема алтернативу

Од почетка епидемије у Србији је тестирано 5.819.214 људи и регистровано 994.708 случајева инфекције коронавирусом. Од последица заразе преминула је 8.631‬ особа. Проценат смртности је 0,87 одсто, објављено је на сајту covid19.rs.

Епидемијска ситуација је крајње озбиљна. Испред ковид амбуланти су гужве. Све више пацијената је у болницама.

Према послдњем пресеку, коронавирус је у Србији потврђен код још 6.401 особе од 21.119 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је још 49 особа. На болничком лечењу су 6.584 пацијента, од којих је 279 на респиратору.

Од последица заразе коронавирусом јуче је преминула 35-годишња трудница из Краљева.

Државни секретар у Министарству здравља Предраг Саздановић изразио је бојазан да случај преминуле породиље из Краљева нажалост неће бити последњи. 

"Ја ћу бити врло песимистичан – бојим се да је то тек почетак, да ћемо још много пута чути овако тужне вести", поручио је Саздановић.

Стручњаци и даље апелују да се грађани вакцинишу како би избегли тешко стање. Понављају да је вакцинација једини излаз и да нема алтернативу.

"Треба сви да схватимо да су вакцине те које штите од ковида. Вакцинација је кључна реч, била и биће", поручио је Саздановић. 

Премијерка Ана Брнабић је навела да мере не могу бити исте када имате вакцину и када немате вакцину, "зато што то практично значи да ви у вакцину не верујете".

Поручила је да ће пандемија престати када постигнемо колективни имунитет – или на начин да се сви заразимо или на начин да се сви вакцинишемо.

среда, 16. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи