Читај ми!

Нови пресек – преминуло 49 пацијената, коронавирусом заражена још 6.401 особа

Према најновијим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 6.401 особе од 21.119 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је још 49 особа. На респираторима се налази 279 пацијената.

Коронавирус не посустаје. Оно што посебно брине је све више заражених младих људи. Испред ковид амбуланти гужве, у болницама се тражи кревет више.

Због све већег броја инфицираних, све је више здравствених установа у ковид режиму па трпе нековид пацијенти.

Стручњаци понављају - вакцинација је једини излаз. Ипак на пунктовима за вакцинацију гужве нема. Свих вакцина и лекова има довољно.

Премијерка Ана Брнабић каже за РТС да мере не могу бити исте када имате вакцину и када немате вакцину, "зато што то практично значи да ви у вакцину не верујете".

Поручила је да ће пандемија престати када постигнемо колективни имунитет - или на начин да се сви заразимо или на начин да се сви вакцинишемо. 

Ана Брнабић је рекла да ово није најтежа епидемијска ситуација, без обзира на то што је број новозаражених био највећи 29. септембра. 

Комбиновани модел наставе од понедељка, 11. октобра, примењиваће се у средњим школама у осам локалних самоуправа, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

То је 15 општина и градова мање у односу на ову недељу. Осам локалмих самоуправа у којима ће од понедељка бити непосредна и онлајн настава су Београд, Велика Плана, Власотинце, Врњачка Бања, Лајковац, Лебане, Темерин и Шабац.

 

среда, 16. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи