Читај ми!

Нови пресек – преминуло 50 особа, заражено још 7.150 људи

Према последњим информацијама, коронавирус је у Србији потврђен код још 7.150 особа од тестираних 23.937 узорака. Од последица заразе преминуло је још 50 особа. На респираторима је 278 пацијената.

Епидемијска ситуација веома је озбиљнаКризни штаб на јучерашњој седници није донео нове мере, а истакнуто је да је вакцинација једини одрживи одговор на ову пандемију.

Министар здравља Србије Златибор Лоначар замолио је грађане Србије да одлуче да ли верују лекарима или не.

"Мислим да је то основно питање. Ако верују, струка каже – ако хоћемо да изађемо из овог проблема, морамо да се вакцинишемо. Ја стварно нећу улазити у друге приче", прецизирао је Лончар.

Указао је да смо дошли до момента када мора да се донесе одлука да ли се верује струци или људима "који нису ни прошли поред факултета и који апсолутно ништа не знају ни о вакцинама, ни о вирусу ни о било чему".

Чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да унутар Кризног штаба не постоје сукоби и да су сви једногласни у чињеници да вакцинација нема алтернативу, те напоменула да је више од 90 одсто особа које се налазе у болницама и јединицама интензивне неге невакцинисано.

"То су људи који су из неког разлога, без обзира што је држава обезбедила вакцине, одлучили да се не вакцинишу и међу њима нажалост многи у овом моменту се боре за живот", рекла је Кисић Тепавчевићева.

Директор Дома здравља "Савски венац" Зоран Бекић рекао је за РТС да је највише новозаражених коронавирусом у оним старосним групама које нису вакцинисане – млади између 18 и 30 година, као и деца.

"То су највише младе особе од 18 до 30 година, оне су вакцинисане тек нешто више од 21 одсто. Онда су то деца – ако поредимо у Дому здравља 'Савски венац' у средини августа имали смо четворо до петоро деце у периоду од седам дана, сада имамо од 12 до 15 деце дневно, то је увећање од 20 пута", поручио је Бекић.

среда, 16. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи