Читај ми!

Преминуо још 51 пацијент, коронавирусом заражено 7.190 особа; за сада без нових мера – одлучио Кризни штаб

У Србији је у последња 24 сата потврђено 7.190 нових случајева коронавируса, међу 23.903 тестираних узорака. Од последица коронавируса преминула је још 51 особа. На болничком лечењу налази се 6.519 пацијената од којих је 269 на респираторима. Заседао је Кризни штаб и за сада је одлучено да нема нових мера.

Епидемијска ситуација у Србији је озбиљна. Здравствени систем је преоптерећен, болнице се убрзано пуне.

После скоро месец дана заседао је Кризни штаб.

Последњих дана се дефинитивно примећује раст броја вакцинација против ковида, а само јуче је дато преко 30.000 вакцина од чега је преко 22.000 трећих доза, рекао је за Танјуг директор Канцеларије за ИТ и е-управу Владе Србије Михаило Јовановић.

Првом дозом у Србији је у овом тренутку вакцинисано око 53,7 одсто пунолетних, а око 620.000 грађана је примило трећу дозу.

"Број од 60 посто вакцинисаних пунолетних прешли су Прешево, Прибој, Босилеград, Мали Зворник, Ужице, Београд, Ниш, Кладово, Медвеђа и Кикинда. На дну табеле вакцинације налазе се Тутин и Лајковац који нажалост имају испод 30 посто вакцинисаних грађана", рекао је Јовановић. 

О обавезној вакцинацији здравствених радника не би требало да буде дилеме, не само зато што су изложени већом ризику од болести већ треба да нас мотивишу и личним примером, изјавио је за РТС Драгослав Поповић, међународни консултант за јавно здравље и имунизацију. 

Коначно смо успели да преокренемо тренд повећања броја новооболелих од коронавируса, истакао је председник Србије Александар Вучић указујући да је ово друго јутро да имамо смањење броја новооболелих.

"То нико није приметио јер мешају ствари. Мора увек да се пореди понедељак са понедељком, не са другим даном. Имамо два дана спуштање процента и у апсолутним бројкама", нагласио је Вучић.

среда, 16. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи