Читај ми!

Почела седница Кризног штаба

Седница Кризног штаба почела је нешто после 14 часова. Присуствује премијерка Ана Брнабић. У Србији је од почетка епидемије коронавирус потврђен код 966.989 особа, а бор‬бу са ковидом изгубило је 8.430 људи. Тренутно је на болничком лечењу око 6.500 људи, а на респиратору 256 пацијената.

Према последњем пресеку, у Србији су регистрована још 5.983 случаја заразе, а од последица заразе преминуло је још 50 људи.

За данас у 14 сати је заказана седница Кризног штаба. Премијерка Ана Брнабић претходно је рекла да ће се на седници разговарати о вакцинацији и томе шта још може да се уради у борби против коронавируса.

Здравствени систем у Србији је преоптерећен. Руководилац Центра за анестезиологију и реаниматологију УКЦС, проф. др Небојша Лађевић, рекао је за РТС да су Инфективна клиника и Ковид болница у Батајници изузетно оптерећене и да се може рећи да се тражи место више.

"Капацитети су попуњени и углавном колико се отпусти пацијената из ових болница кући, толико се нових пацијената сваког дана прими", истакао је Лађевић.

"Шанса да ви дођете у веома критично стање, да завршите на респиратору, уколико сте вакцинисани, јесте мала. Можда пластично да представимо, то вам је разлика као да вакцинисани прелази улицу на пешачком, на зелено светло, а невакцинисани претрчава на црвено у пуном саобраћају. Толика вам је разлика у шанси да завршите са тешком клиничком сликом", поручио је Лађевић.

Свака трећа особа заражена коронавирусом имаће барем један симптом дуготрајног ковида и то три до шест месеци након заражавања, показује нова студија Универзитета Оксфорд и Националног института за здравствена истраживања.

среда, 16. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи