Читај ми!

Нови пресек - преминуло још 49 особа, новa 5.334 случајa заразе

У Србији су, према последњим подацима, забележенa новa 5.334 случајa коронавируса, од 14.950 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је 49 пацијената. На респиратору je 259 пацијенaта.

Наша земља је под најјачим ударом коронавируса од почетка епидемије. Здравствени систем све је оптерећенији – гужве су у ковид амбулантама, све је више пацијената у болницама и на респиратору.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић изјавио је да ковид више није здравствени, већ социјално-психолошки проблем.

"Ја сам лично говорио да морамо да спроведемо хитно веома оштру контролу мера са кажњавањем и веома обимну вакцинацију. А остварио се најгори сценарио и ми се сада налазимо у ситуацији да је ово социјално-психолошки проблем", рекао је Тиодоровић.

Указао је да је главни проблем слаба вакцинација грађана Србије.

"Ово је сада индивидуална одговорност. Морамо да будемо свесни, једини излаз је вакцинација. Да ли можемо за 10 до 15 дана вакцинисати још 20 одсто популације - делује ми да не можемо", рекао је Тиодоровић.

Председник Александар Вучић изјавио је у Дубаију да верује да смо близу тога да добијемо врло добре лекове против коронавируса.

"Ради се о иновативним новим лековима, који могу добро да заштите од короне. Ми разговарамо и са 'Фајзером' око таблета које су скупе. Живот је најскупљи и најважнији", подвукао је Вучић.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи