Читај ми!

Болнице у Србији преоптерећене, лекари поручују да вакцинација нема алтернативу

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 955.672‬ особе, а забележен је 8.331‬ смртни случај, показују подаци са сајта covid19.rs.

Погоршава се епидемијска ситуација у Србији. Вирус је, према последњем пресеку, потврђен код још 6.412 људи, а тестиране су 19.752 особе. Од последица заразе преминула је још 51 особа.

Премијерка Ана Брнабић најавила је седницу Кризног штаба за борбу против ковида за следећу недељу. Додала је да Кризни штаб "није укинут", да то тело ради и кад нема седнице и истакла да не верује у рестриктивне мере, јер је вакцинација једини излаз.

Директорка Института за онкологију и радиологију Србије, професорка Даница Грујичић, рекла је за РТС да упркос повећаном броју нових случајева заразе коронавирусом, они нису престајали са радом, да лечење онколошких пацијената није запостављено и да се дневно на Институту озрачи око 360 пацијената.

Истакла је да су болнице преоптерећене. "Ургентни центар у Београду изузетно је оптерећен, неурохирургија ради са само две сале, Прва хируршка такође са преполовљеним кадром зато што једноставно нема анестезиолога, они су углавном у Батајници и у ковид болницама. Ево сад је и један наш анестетичар тамо", навела је Грујучићева.

Министарка за рад и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић позвала је грађане да се вакцинишу, указала на то да постоје мере које су на снази, а да вакцинација нема алтернативу.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи