Читај ми!

Епидемијска ситуација изузетно тешка – Кризни штаб следеће недеље

Од почетка пандемије у Србији је регистровано 949.260‬ случајева коронавируса, а тестирана су 5.673.123 узорка. Од последица заразе преминуло је 8.280 особа. Проценат смртности је 0,87 одсто. На болничком лечењу је 6.361 пацијент, од којих је 246 на респиратору, показују подаци са сајта covid19.rs.

Епидемијска ситуација изузетно је тешка, а испред ковид амбуланти су гужве. Све више пацијената је у болницама. Црвене зоне се убрзано пуне.

Према последњем пресеку, у Србији је, забележен 7.271 нови случај коронавируса, од 22.715 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је 46 пацијената.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић навела је да 80 одсто пацијената оболелих од ковида на интензивној нези чине невакцинисани

"То је јасна порука. Дешава се и да особе које су вакцинисане оболе, међутим, по правилу ради се о блажим формама болести, тако да досадашње искуство показује да вакцина спасава животе", рекла је Кисић Тепавчевићева.

Вирусолог и микробиолог Миланко Шеклер рекао је за РТС да су највећи проблеми, што се тиче погоршања епидемијске ситуације, огромни скупови – весеља, свадбе, спортски догађаји, концерти без икакве контроле. Сматра да би трећа доза била делотворнија ако се прими после пет месеци.

"Апелујем на државу да вакцинација буде омогућена након истека пет месеци. Није случајно Израел кренуо са шест месеци, а онда спустио на пет месеци", навео је Шеклер.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи