Читај ми!

Све тежа епидемијска ситуација – већина оболелих су млади, међу зараженима и бебе

Од почетка пандемије у Србији је регистровано 934.440 случајева коронавируса, а тестирано је 5.626.417 узорака. Од последица заразе преминуло је 8.187 особа. Проценат смртности је 0,88 одсто. На болничком лечењу налази се 6.241 пацијент, од којих су 243 на респиратору, показују подаци са сајта covid19.rs.

Епидемијска ситуација у Србији је све тежа, Хитна помоћ је интервенисала у градском превозу где је позлило жени која је знала да је позитивна на ковид. Гужве су и испред ковид амбуланти, а болнице се убрзано пуне.

Према последњем пресеку, у Србији је забележен 8.171 нови случај коронавируса, од 24.847 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је 45 особа.

На болничком лечењу налази се 6.241 пацијент, од којих су 243 на респиратору.

Највише новозаражених – 2.099, регистровано је у Београду, док 16 градова бележи троцифрен број новооболелих. 

Из дана у дан се повећава број пацијената у црвеним зонама. Зато се све више установа поново враћа у ковид систем, а од данас је у њему КБЦ "Драгиша Мишовић".

У Дечјој клиници КБЦ "Др Драгиша Мишовић" у Београду хоспитализовано је пет беба позитивних на ковид, од којих најмлађа има само шест дана.   

Директор КБЦ Земун, проф. др Драгош Стојановић, рекао је за РТС да се у последња два-три дана у тој установи прегледа између 150 и 170 пацијената, од којих се 10 до 20 одсто усмерава у ковид болнице.

"Наша сазнању су да је 80 одсто прегледаних пацијената невакцинисано, а око 20 одсто су вакцинисани", навео је Стојановић. 

Клиничко-болнички центар "Звездара" за осам дана попунио је своје капацитете. Универзитетски клинички центар у Нишу је на ивици капацитета. 

Заменик директора Универзитетског Клиничког центра у Нишу, проф. др Радмило Јанковић, навео је да је драматично стање у Нишу, да је болница на ивици капацитета и истакао да су било која нова окупљања и близак контакт ризични.

Сматра да сада мере попут ковид пропусница неће много допринети да се ситуација смири, те да би томе могли да допринесу само неки радикални потези попут потпуног затварања.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи