Читај ми!

Борбу са ковидом изгубило 45 пацијената, коронавирус потврђен код још 8.171 особе

У Србији је, према последњим подацима, забележен 8.171 нови случај коронавируса, од 24.847 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је 45 особа. На болничком лечењу налази се 6.241 пацијент од којих је 243 на респиратору.

Гужве испред ковид амбуланти, све више пацијената у болницама. Црвене зоне се убрзано пуне, Клиничко-болнички центар Звездара за осам дана попунио је своје капацитете. Од сутра се и КБЦ "Драгиша Мишовић" поново враћа у ковид режим. Универзитетски клинички центар у Нишу је на ивици капацитета.

Директор КБЦ Земун, проф. др Драгош Стојановић, рекао је за РТС да се у последња два-три дана у тој установи прегледа између 150 и 170 пацијената, од којих се 10 до 20 одсто усмерава у ковид болнице, те да једанако долазе и млађи и старији.  

Ситуација у Нишу је драматична, а мере попут ковид пропусница неће много допринети да се смири, она захтева радикални потез, попут потпуног затварања, сматра проф. др Радмило Јанковић, и упозорава на опасност коју са собом носи одлазак на свадбе и остала весеља. 

Пет беба позитивних на ковид, од којих најмлађа има само шест дана, хоспитализовано је у Дечјој клиници КБЦ "Др Драгиша Мишовић", али те бебе и нису животно угрожене.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је да у више од 74 одсто јединица локалне самоуправе нема ниједног зараженог ученика у школама и нагласио да у образовним установама ситуација није алармантна.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи