Читај ми!

Никад више новозаражених, здравствени систем преоптерећен - гужве у ковид амбулантама

Од почетка пандемије у Србији је регистровано 926.269 случајева коронавируса, а тестирано је 5.601.570 особа. До сада су од последица овог вируса преминуле 8.142 особе. Проценат смртности је 0,88.

У последња 24 сата регистровано је рекордних 8.467 случајева коронавируса, међу 26.292 тестирана узорка, што је највећи број оболелих у једном дану у Србији од почетка пандемије.

Преминуло је још 45 пацијената оболелих од коронавируса.

На респираторима широм Србије налази се 251 особа оболела од коронавируса.

Највише новозаражених - 2.085 регистровано је у Београду, док 16 градова бележи троцифрен број новооболелих.

Нови Сад има 519 позитивних, Ниш 343, а Крагујевац 245.

Следе Краљево са 172 новозаражена, Лесковац 167, Чачак 155, Ужице и Шабац по 149, Панчево 142, Ваљево 139 и Нови Пазар 129. 

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је држава спремна да уведе ковид пропуснице, али да су оне само начин да се, пре свега, млади вакцинишу и да пропуснице нису никакав "магични метак" за решавање ситуације са пандемијом ковида 19.

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон каже за РТС да су пре 17 дана имали састанак Кризног штаба. Прошло је 17 дана, једно време је говорио да очекује састанак, али је схватио да састанка нема.

Према његовим речима, ако су ковид пропуснице противуставне онда се то јасно каже.

"Онда на то одговара Кризни штаб и траже се рестриктивне мере. Ако не може, молим некога да нас опозове, јер ми више немамо шта да предложимо", истакао је др Кон. 

Како каже, најдрастичнији излаз из свега овога је затварање свега на десет дана.

"Ми имамо ситуацију да се коцкамо са животом. Та ситуација је потпуно неприхватљива са становишта јавног здравља. Уопште ме не интересује политички аспект, интересује ме само здрваље људи. Ако се мере не спроводе, то се мора санкционисати. И то говори медицински део Кризног штаба већ месецима", казао је Кон.   

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи