Читај ми!

Либану уручен други део вакцина које донира Србија

Други део помоћи од укупно 40.000 вакцина које је Србија донирала, допремљен је у Либан.

Донацију су на међународном аеродрому Рафик Харири у Бејруту дочекали амбасадор Србије Емир Елфић и конзул Петар Новаковић, а са либанске стране генерал Хајдар Скајне који је примио донацију у име либанске војске, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Амбасадор Елфић је истакао спремност Србије и њеног руководства да сходно својим могућностима помогне свим пријатељским земљама, чему сведоци и недавна посета министра спољних послова Србије Николе Селаковића Либану, када је лично предао први контингент вакцина и најавио брзу помоћ, испоруку најпотребнијих намирница.

Генерал Скајне се у име Генералштаба захвалио Србији, председнику Александру Вучићу, Влади Србије и министру Селаковићу на донацији.

Пре неколико дана донација Србије од 50.000 вакцина против вируса корона стигла је и у Анголу, коју су на аеродрому у Лусаки дочекали државни секретар министарства здравља те земље др Франко Муфинда, државни секретар министарства спољних послова Виера Лопеш и амбасадор Србије у Анголи Милош Перишић.

Државни секретар министарства здравља Франко Муфинда захвалио је Влади Србије на донацији вакцина истакавши да је помоћ стигла у правом тренутку.

Перишић је навео да су председник и влада Србије, имајући у виду пријатељске односе са Анголом, одлучили да Србија донира вакцине тој земљи и истакао да су поред Анголе, донације упућене и другим афричким земљама.

четвртак, 17. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи