Читај ми!

Борбу са ковидом изгубило 38 пацијената, коронавирусом заражене још 6.424 особе

У Србији је коронавирус потврђен код још 6.424 особе, од тестиранe 20.584. Од последица заразе преминуло је 38 особа. На респиратору је 181 пацијент.

Погоршава се епидемијска ситуација у Србији. Расте број преминулих и новозаражених. Међу оболелима су све млађи пацијенти, упозоравају лекари из црвене зоне.

У црвеним зонама је 3.000 пацијената више него почетком месеца, зато се све више здравствених установа поново враћа у ковид систем, а од синоћ и Клиничко-болнички центар "Звездара"

Директор те установе, проф. др Петар Сворцан, каже за РТС да су тренутно на лечењу у тој болници 64 пацијента, да најмлађи пацијент има 20 година, а најстарији 86.

"Скоро 80 одсто пацијената захтева кисеоничку потпорну терапију са средњетешком ка тешком клиничком сликом", рекао је Сворцан.

Истиче да отприлике четири петине пацијената није вакцинисано, као и да су им тегобе почеле током лечења код куће у периоду од седам дана.

"Моја једина порука и апел је као и до сада – вакцинација, вакцинација, вакцинација", поручио је доктор Сворцан.

Скоро половина ђака у Србији прелази на комбиновану и онлајн наставу. Због раста броја заражених ученика, ново правило и за прелазак на онлајн наставу – у одељењу до 16 ученика ако је троје заражено прелази се на комбиновану наставу, а у одељењу са више од 16 на онлајн наставу.

Помоћник министра просвете Милан Пашић каже да је најкритичније у Нишу и Ивањици, као и у школама у Златиборском округу.

четвртак, 17. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи