Читај ми!

Више од 3.000 људи на болничком лечењу, једини начин да се пандемији стане на пут – вакцинација

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 823.161‬ особe, а забележено је 7.575‬ смртних случајева. Проценат смртности је 0,92 одсто. На болничком лечењу је 3.057 пацијената од којих су 142 на респиратору, показују подаци са сајта covid19.rs.

Епидемијска ситуација у Србији је све сложенија, расте број заражених и преминулих, али и број пацијената на болничком лечењу и респиратору.

Због све већег броја новозаражених и међу децом, почела је онлајн настава у средњим школама у 40 градова и општина у Србији. Настава од куће већ се одвија у средњим школама у Тутину, а на Косову и Метохији је почетак школске године померен за 26. септембар.  

Струка упозорава да је вакцинација једини начин да се пандемији стане на пут.

Члан Кризног штаба, др Предраг Кон, оценио је да ће се епидемиолошка ситуација у Србији погоршавати и да ће и у наредне две недеље број заражених бити у порасту, јер се, како је навео, не предузимају делотворне мере како би се ситуација с вирусом стабилизовала.

Коментаришући вакцинацију у Србији, Кон је рекао да они који сумњају у вакцине и одбијају вакцинацију верују у измишљотине, а не у науку, као и да вакцинација није зауставила вирус, али је смањила смртне исходе и тешке форме болести.

"Американци су израчунали да је 11 пута већи ризик да умрете од ковида уколико нисте вакцинисани", рекао је Кон.

Истакао је да је вакцинација трећом дозом важна не само за ризичне групе већ за све, јер према истраживањима из Израела, како каже, трећа доза вакцине зауставља вирус.

четвртак, 17. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи