Читај ми!

Бројеви који упозоравају – преминулo још 27 пацијента, нових 6.249 случајева заразе

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 6.249 особа од 21.163 тестиране. Од последица заразе преминуло је још 27 оболелих. На болничком лечењу је 3.057 пацијената од којих су 142 на респираторима.

Расте број заражених, а лекари поручују да је вакцинација једини излаз из епидемије. Надлежни упозоравају на строжу контролу мера.

Током викенда инспектори су контролисали поштовање епидемијских мера у 3.800 објеката, а изрекли су 29 казни. Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић рекао је за РТС да је највише контрола било у јавном превозу, као и да је уочено доста неправилности.

Најавио је и укрштање инспекција и заједнички рад на терену и појачану контролу поштовања мера у салама за весеља.

"То значи да ћемо морати вероватно и да неке свадбе прекинемо, вероватно ћемо морати да неким власницима објеката изрекнемо меру забране коришћења и употребе тих просторија и пражњење тих објеката", додао је Стаменковић.

Члан Кризног штаба др Предраг Кон оценио је да ће се епидемијска ситуација у Србији погоршавати и да ће и у наредне две недеље расти број заражених, јер се, како је навео, не предузимају делотворне мере како би се ситуација с вирусом стабилизовала.

Навео је да је град предложио Кризном штабу увођење ковид пропусница, али да та тема није била на дневном реду, јер је одмах речено да је увођење пропусница противуставно.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић поручио је да настава у школама по "семафор" моделу није пропала и да ситуација уопште није алармантна. Истакао је да се ни на који начин не размишља о прекидању образовно-васпитног рада на регуларан начин.

"Тренутно стање је реално и то је рефлексија разних годишњих одмора и одлазака на море, али образовни систем и даље показује највиши степен резистентности", рекао је Ружић. 

четвртак, 17. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи