Читај ми!

Нове мере на КиМ, полицијски час и кретање уз потврду о вакцинацији

На Косову ступају нове мере за сузбијање ширења коронавируса, међу којима су полицијски час од 22 часа до пет ујутру и ограничавање рада ресторана и локала до 21,30, али само на отвореном.

Од понедељка за улазак на КиМ обавезна је потврда о вакцинацији, примљеној једној или две дозе, потврда о негативном пи-си-ар тесту не старијем од 72 сата, или потврду да је особа прележала ковид, издата не мање од 21 дана и не више од шест месеци.

Могуће је поседовати и позитиван резултат серолошког теста на антитела, издат најдуже пре 30 дана и потврду о негативном брзом тесту, не старију од 48 сати.

У осталим случајевима житељи Косова и Метохије и особе са привременим или сталним боравком, при уласку потпишу изјаву којом се обавезују на седмодневну самоизолацију.

Ова мера не важи за оне који улазе на КиМ ваздушним или копненим путем и напусте га у року од три сата. Не важи и за професоналне превознике под условом да поштују протокол о међународном транспорту ради превенције ковида.

До 13 септембра, рад јавних и приватних установа биће могућ само са основним - неопходним особљем ако је вакцинисано или негативно на ковид 19, док ће се за остале раднике, чије физичко присуство није нужно, омогућити да раде код куће.

Ношење маски је обавезно осим током вожње, током трчања, вожње бициклом и вежбања.

Почетак школске године одлаже се до 13 септембра. Такође, библиотеке, биоскопи, омладински центри, музеји, културни центри, обустављају своје активности до 13. септембра 2021. године.

петак, 18. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи