Читај ми!

Преминуло још 8 особа, 2.434 нова случаја заразе

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код 2.434 особе од 14.447 тестираних узорака. Борбу са ковидом изгубило још 8 оболелих.

Ковид болнице убрзано се пуне, тако је и на Инфективној клиници у Београду. Дневно се прегледа од 160 до 170 људи, знатно више него претходних недеља.

Заменица директора Клинике за инфективне и тропске болести Ивана Милошевић рекла је за РТС да пацијент са најтежом клиничком сликом има 29 година, а међу оболелима највише је невакцинисаних.

Према њеним речима, oд Хипократа главни етички мотив за оне који се баве медицином је да не смемо да нашкодимо нашем болеснику.

"Одлуком здравствених радника да не приме вакцину против ковида, што значи да сутра могу да заразе болеснике, руши се вишемиленијумски етички концепт у медицини", закључила је др Милошевић.

У Србији је до сада више од 110.000 грађана примило трећу дозу вакцине против коронавируса, рекао је Танјугу директор Дома здравља Савски венац Зоран Бекић.

Бекић је истакао да бројеви говоре о томе да је и даље успорена вакцинација у Србији првом и другом дозом, док је веће интересовање за трећу дозу. 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић саопштио је да је у главном граду са јучерашњим даном бар једном дозом вакцинисано више од 56 одсто пунолетног становништва престонице, однонсно око 773.000 грађана.

Министар просвете Бранко Ружић упутио је допис школским управама, основним и средњим школама и јединицама локалне самоуправе о плану образовно-васпитног рада за следећу недељу, а на основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формираног од стране Кризног штаба.

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи