Читај ми!

Четврти талас у замаху, лекари упозоравају да је ковид непредвидив

У Србији је од почетка епидемије коронавирус потврђен код 751.147 људи, а борбу са ковидом изгубило је 7.240 особа. На болничком лечењу налази се 1.057 оболелих, а на респираторима 58 пацијената.

Епидемијска ситуација у Србији се погоршава. Број оболелих је премашио две хиљаде.

У Србији је у протекла 24 сата коронавирус је у Србији потврђен код 2.454 особе од 14.270 тестираних узорака. Борбу са ковидом изгубило је још 7 оболелих. На респиратору је 58 пацијената.

Највише оболелих је у Београду - 541, а троцифрен број имају и Крагујевац и Ниш. 

Члан Националног стручног тела за имунизацијуи имунолог Душан Попадић навео је за РТС да је четврти талас, дошао чак и раније него што су предвиђали.

"Када и овај талас прође, ми нисмо сигурни да на јесен или у рану зиму нећемо имати још један талас", закључио је Попадић.

Управник Педијатријске клинике на Институту за здравствену заштиту мајке и детета доктор Владислав Вукомановић навео је за РТС да у Србији расте и број деце оболеле од ковида.

"Заражавају се они који нису вакцинисани и родитељи треба да размисле и вакцинишу децу", рекао је Попадић. 

Директор Удружења произвођача иновативних лекова Бојан Тркуља рекао је за РТС да не постоји разлика у саставу вакцина коју би примила одрасла особа или дете.

"Када су деца у питању, битно је погледати шта каже СЗО, а то је да су одрасли приоритет, али има и деце код којих постоје одређени коморбидитети које и те особе чине суспектним за развој тежег облика болести, па је логично да се таква деца вакцинишу", истиче Тркуља. 

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи