Читај ми!

Преминуло још 8 особа, нових 2.216 случајева заразе – Кризни штаб одлучио да настава крене редовно

У Србији је коронавирус потврђен код још 2.216 oсоба, од 15.656 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је још 8 особа. На респираторима су 44 пацијентa.

С обзиром на то којом брзином расте број новооболелих, извесно је да се делта сој коронависуса шири брже него што расте број вакцинисаних грађана.

Због тако све неповољније епидемијске ситуације од 16 часова заседа Кризни штаб, месец дана од последњег сусрета када је препоручена трећа доза вакцине. Главна тема биће модел одржавања наставе.

На седници Кризног штаба главна тема биће почетак школске године, рекла је премијерка Ана Брнабић, истичући да су на разговоре позвани представници синдиката, просветних радника, као и председници Форума београдских гиманзија и Удружења педијатара. 

Стручњаци су више пута истакли да да је приоритет да се поштују епидемијске мере у школама и да се што више наставника и професора вакцинише јер је то начин да се деца заштите. На седници Кризног штаба разговараће се и о новим мерама на концертима и утакмицама, као и о уводјењу ковид пропусница. 

Координатор вакциналног пункта на Београдском сајму Зоран Бекић рекао је за РТС да је и даље успорена вакцинација у Србији, дневно се апликује између три и пет хиљада првом и другом дозом, а у јеку вакцинације било је 82.000.

Доктор Бекић каже да ако се гледа искуство других држава и став струке, право је време да се уведу ковид пропуснице, ако постоји законска могућност, јер ће помоћи у садашњој ситуацији да не долази до даљег брзог заражавања и са друге стране биће један од мотива да грађани који су лимитирани оду на вакцинацију зато што ће олакшати живот.  

петак, 18. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи