Читај ми!

Расте број пацијената на болничком лечењу, сутра у 16 часова седница Кризног штаба

Од почетка епидемије у Србији је откривено 742.313 случајева коронавируса, а од последица заразе преминуло је 7.214 особа. Проценат смртности је 0.97 одсто. Тестирано је укупно 4.903.335 узорака. На болничком лечењу налази се 945 пацијената, од којих је 31 на респиратору.

Већ неколико дана у Србији је више од хиљаду заражених коронавирусом дневно. Расте и број пацијената на болничком лечењу, тренутно их је 945. Стручњаци понављају да је једини начин да се пандемији стане на пут - вакцинација.

Према последњем пресеку, у Србији је коронавирус потврђен код још 1.242 oсобe, од 8.101 тестиране. Од последица заразе преминуло је 8 особа. На респираторима 31 пацијент. 

На јучерашњем састанку министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид болница донета је одлука да се појачају капацитети ковид амбуланти широм Србије и да се "што дуже издржи, да пацијенти који нису ковид позитивни могу да користе капацитете здравства".

Лончар је након састанка рекао да се повећао број позитивних на коронавирус и оних којима је потребно болничко лечење и да систем мора да се припреми за оно што нас очекује.

"Више не сматрамо да можемо да предвидимо у ком правцу ће корона да иде, али из досадашњег искуства морамо да се спремимо за наредне три недеље, мислимо да ће се повећавати и позитивни и они који захтевају болницу и прегледе", рекао је министар.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је за РТС да постоји значајна подела између људи који су вакцинисани и оних који нису и да се мора направити разлика у третману између једних и других. 

Плаше га, напомиње, хладнији дани и затворени простор.

"Догађаји који се буду одвијали у затвореном простору повећавају ризике да се инфекција шири. Мораћемо више у тим тренуцима да инсистирамо на спровођењу мера, ношењу маске, на дистанци. На тај начин ћемо, надам се, пандемију држати под контролом", рекао је Радојичић. 

петак, 18. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи