Читај ми!

Погоршава се ситуација, епидемиолози поручују да је вакцинација цивилизацијска ствар

У Србији је од почетка епидемије тестирано 4.755.787‬ узорака, регистрована су 726.454 случаја заразе коронавирусом, а ковид 19 однео је 7.143 живота. Стопа смртности је 0,98 одсто, објављено је на сајту covid19.rs. На болничком лечењу су 703 пацијента.

У протекла 24 сата зараза коронавирусом потврђена је код 752 особе, од тестирана 10.663 узорка. Од последица, преминуло је још четворо. Број пацијената у ковид болницама нарастао је на 703, а на респиратору је њих 15.

Раст броја новозаражених за епидемиологе није изненађење у време повратка великог броја српских туриста из земаља у којима је епидемијска ситуација доста лошија.

И наставиће, кажу, да расте, а једина заштита и даље је поштовање мера и вакцинација.

Вакцинација је, наводе, и услов да почетак школске године ђаци дочекају у клупама.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је за РТС да је летњи период показао да смо се сви опустили, да се грађани придржавају неких мера, али не свих.

Већина земаља бележи раст броја заражених, а све више европских земаља уводи неопходне здравствене потврде које ће бити потребне за већину друштвених активност. Зелене пропуснице већ се примењују у Француској.

У окружењу највећи број новозаражених – по више од две стотине – имају Босна и Херцеговина и Црна Гора.

Румунија пријављује 181 нови случај заразе, Бугарска 156, а Северна Македонија 143. Словенија и Хрватска имају мање од 50 новозаражених, а Словенија једина нема преминулих од ковида у протекла 24 сата.

субота, 19. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи