Читај ми!

Борбу са ковидом изгубила 2 пацијента, коронавирус потврђен код још 584 особе

У Србији је коронавирус потврђен код још 584 особе од тестирана 9.583 узорка. Од последица заразе преминуле су 2 особе.

Епидемијска ситуација у земљи и даље је стабилна, али са свакодневним повећањем броја оболелих због чега струка позива све оне који се нису вакцинисали да то учине. 

Директор Канцеларије за еУправу Михаило Јовановић каже за РТС да је у Србији до сада дато 2.865.000 првих доза и око 2.730.000 других доза вакцина против коронавируса. У појединим београдским општинама вакцинисано је преко 75 одсто становника, али још увек има локалних самоуправа у којима је вакцину примило мање од 30 одсто грађана.

"Јутрос смо негде на 50,2 одсто вакцинисаних пунолетних грађана. Подаци показују да је последњих недеља тренд да сваки дан имамо између пет и десет хиљада датих вакцина у Србији, што првих, што других доза", рекао је Јовановић. 

Посебан опрез, кажу стручњаци, потребан је од септембра када деца поново крећу у школу.

Епидемилог Бранислав Тиодоровић је рекао за РТС да мисли да се неће уводити обавезна вакцинација деце, већ да ће то остати као препоручена мера.

"Мислим да је врло важно да код просветних радника и људи који раде са децом било ког нивоа - постићи што већи проценат вакцинисаних. С друге стране, ипак, локално сагледавамо. Знам да има противљења локалном сагледавању", рекао је Тиодоровић.

Предраг Кон је у разговору за Танјуг рекао да су највеће претње по епидемијску ситуацију у Србији јавна окупљања и славља, те недовољно вакцинисаних, због чега је већ сада тренутак да се размишља о томе шта нас чека на јесен и уводе нове мере.

субота, 19. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи