Читај ми!

Репортер РТС-а из црвене зоне у Батајници: Повећава се број пацијената, скоро сви невакцинисани

Лето и одмори учинили су да многи забораве на пандемију. То уживање неки су скупо платили. У ковид болници у Батајници све је више пацијената који су се заразили на одмору или у кругу породице. Стручњаци још једном подсећају да само одговорним понашањем и вакцинацијом штитимо себе и људе у свом окружењу.

Таман када смо се понадали да је епидемијска ситуација боља, подаци из ковид болнице у Батајници то демантују. Имају 95 пацијената, готово троструко више него пре само недељу дана.

"У јединицама полуинтензивног лечења је осамдесет троје и дванаесторо у јединици интензивног лечења. Од тих дванаесторо, шесторо је интубирано", каже проф. др Татјана Аџић Вукичевић, директорка ковид болнице у Батајници.

Према њеним речима, 95 одсто тих пацијената је невакцинисано.

"Углавном се ради о повратницима из иностранства, што сте могли лично да се уверите, или су се вратили са летовања. Ради се о масовним заражавањима унутар породице, као што до сада никада нисмо имали, сада имамо епидемије у породицама", каже докторка Аџић Вукичевић.

Таква је судбина и наших саговорника.

Пацијент Војислав Димитријевић каже да је ковид прво добио његов син, па он, а онда се заразила и супруга.  

"Добио сам прошле суботе, ћерка која није вакцинисана била је са другарима у Будви. Преко некога је добила, тако да је мени пренела. Она је на сву срећу добро", каже 52-годишњи Борис Вујичић.

Рајко Васић каже да је имао температуру, да је малаксао: "Осам дана сам имао температуру и нисам више могао да издржим, морао сам да дођем у болницу."

Након што су осетили последице ковида, неки од њих више немају дилему – кажу да ће се вакцинисати. 

Због повећања броја пацијената, у Батајници је пре три дана отворена још једна јединица полуинтензивне неге. Око 80 одсто пацијената су мушкарци средњих година.

субота, 19. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи