Читај ми!

Број оболелих расте, пуне се болнице – одговорним понашањем и вакцинацијом штитимо себе и људе око нас

Од почетка епидемије од ковида 19 оболела је 724.661 особа, од којих су 7.133 умрле, подаци су Министарства здравља. Урађено је 4.729.413 тестова, а проценат смртности је 0,98 одсто.

У Србији је према последњем пресеку од последица коронавируса умрла једна особа, док су регистроване нове 564 инфекције од 10.521 тестиране особе.

На болничком лечењу је 609 особа, од којих 12 на респиратору.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић је рекао за РТС да мисли да се неће уводити обавезна вакцинација деце, већ да ће то остати као препоручена мера. 

"Мислим да је врло важно да код просветних радника и људи који раде са децом било ког нивоа – постићи што већи проценат вакцинисаних. С друге стране, ипак, локално сагледавамо. Знам да има противљења локалном сагледавању", рекао је Тиодоровић. 

Предраг Кон је у разговору за Танјуг рекао да су највеће претње по епидемијску ситуацију у Србији јавна окупљања и славља, те недовољно вакцинисаних, због чега је већ сада тренутак да се размишља о томе шта нас чека на јесен и уводе нове мере. 

"Повећава се репродукција вируса, и у том случају ће нагло да се убрза и раст бројки. Не можете очекивати да струка ћути, струка прича непрекидно и упозоравамо да то не може да остане овако како јесте. По мени је то већ сада озбиљно и тренутак је да се види да ли ће се смањивати број дозвољеног јавног окупљања, а све преко тога би било уз обавезно ношење маске. То је могућност, ја не могу да лицитирам, након консултација и договора ће бити одређено али мора да се схвати да се ситуација мења, поготово пред школе", рекао је Kон.

субота, 19. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи