Читај ми!

Преминуo jeдан пацијент, нови 241 случај заразе – у среду заседа Кризни штаб

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 241 особе, од 8.817 тестираних узорака. Од последица заразе преминуо један пацијент. На респираторима 11 пацијената. Седница Кризног штаба заказана за среду.

Вакцинација у нашој земљи започела је пре седам месеци и након доброг одзива и убрзане вакцинације, последњих месеци број имунизованих стагнира.

До сада је вакцинисано 48,49 одсто грађана, што, како кажу епидемиолози, није довољно за достизање колективног имунитета.

У Србију је стигло 113.490 доза Фајзер вакцина, у оквиру редовне испоруке. 

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек каже за РТС да је тренутна епидемијска ситуација у Србији комплексна и да за месец дана може бити забрињавајућа. Поручује да је врло ризично невакцинисан чекати делта сој и јесен. 

Када је реч о трећој дози вакицне, Стручни комитет је дао препоруку за њу.

"Сви се спремамо да мирно дочекамо јесен и размишљамо о чувању здравља и мислим да један велики део грађана поступа онако како треба, а трећа доза је нешто што нам треба посебно за одређене категорија становништва", рекао је Ђерлек.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон истиче да је епидемиолошка ситуација погоршана и да ће се и даље погоршавати, као и да очекује да ће током ове недеље број новозаражених на дневном ниову прећи број од 300.

Наводи да ће у наредном периоду сигурно доћи и до четвороцифреног броја новозаражених на дневном нивоу, да је сада хоспитализовано око 300 особа, али да не очекује притисак на здравствени систем као што је био када смо имали више од 9.000 хоспитализованих.

субота, 19. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи