Читај ми!

Стефановић обишао радове на изградњи ковид болнице у Новом Саду

Министар одбране Небојша Стефановић, обилазећи радове на изградњи нове ковид болнице у Новом Саду, захвалио се радницима што се потрудили да рок за изградњу, 1. септембар, буде испоштован, саопштило је Министарство одбране.

Небојша Стефановић је приликом обиласка радова нове ковид болнице у новосадском насељу Мишелук, позвао грађане да се вакцинишу, наводи се у саопштењу.

"Заиста је импресивно све ово што можемо да видимо овде. Када разговарате са људима кажу да ниче као из воде и заиста је тако. Градња је почела током маја, а сада се већ изводе гипсарски радови у одређеном делу објеката. Заиста све веома брзо напредује и ови људи су се потрудили да рок који смо задали, а то је 1. септембар буде испоштован и да болница до тада буде стављена у пуну функцију", рекао је Стефановић. 

Захвалио се људима из Војнограђевинске установе, директору Дејану Бурчулу и свим људима из предузећа "Термомонт", Граду Новом Саду и свима који су помогли да овај пројекат, навео је, буде овако величанствен.

"Оно што је председник Александар Вучић дао као задатак када смо почели да градимо прве ковид-болнице, овде се реализује у пуном капацитету, и Србија јесте спремна за сваку ситуацију", рекао је министар одбране, наводи се у саопштењу.

Додао је да се Србија бори да не буде већи број оболелих од ковида и истакао да ће у случају да затреба ова болница испунити свој циљ.

Захвалио се свим радницима који су на овом градилишту даноноћно, са којима је разговарао, и уверио се да схватају због чега мора тако брзо да се ради. 

"Они веома добро разумеју да је ово борба за здравље, да је њихов рад важан и да ће због тога што ће пре рока завршити ову зграду помоћи да неки људи буду здравији и да ће неким људима можда спасити живот", истакао је Стефановић.

Модерна ковид болница у Новом Саду имаће 19.500 квадратних метара, више од 600 кревета, од којих је 220 предвиђено за интензивну негу, а завршетак радова планиран је за 1. септембар 2021. године, закључује се у саопштењу Министарства одбране.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи