Читај ми!

Троцифрен број новозаражених – имунизација успорена, делта сој убрзава

У Србији је од почетка епидемије коронавирус потврђен код 718.817 особа, а од последица заразе преминула су 7.084 оболела. До сада је укупно тестирана 4.563.171 особа. На болничком лечењу је 305 пацијената, од којих је осам на респиратору.

Према последњем пресеку, коронавирус је у Србији потврђен код још 227 особа од 9.072 тестирана узорка. Од последица заразе преминула је једна особа. На респиратору се налази осам пацијената.

Последњих неколико дана, расте број новозаражених коронавирусом. Стручњаци истичу да нас бројеви упозоравају да смо на почетку новог таласа, те да је неопходно убрзање вакцинације.

Упозоравају да на то што поново имамо троцифрен број заражених утиче низак степен вакцинације против ковида, а највећи тренутни проблем је мала вакцинисаност међу младима. 

Објашњавају да стопроцентне заштите нема, али да је уз мере неопходно и подизање степена имунизације и мотивисање младих да се вакцинишу.

Апелују на грађане да се вакцинишу како бисмо били спремни за брзо ширење делта соја вируса, који je регистрован у Србији, а који постаје доминантнији у све више земаља. 

Наводе да вакцина имам довољно и да је јуче на Институт "Торлак" стигла редовна испорука Фајзерове вакцине против коронавируса. Стигло је укупно 79.560 доза Фајзерове вакцине.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи