Читај ми!

Нема преминулих, нових 206 случајева заразе коронавирусом

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 206 особа, тестирано је 8.687 узорака. У последња 24 сата није било преминулих. На респиратору је 6 пацијената.

Повратак троцифреном броју заражених, лекари виде у ниском степену вакцинације од ковида.

Масовна вакцинација је приоритет. Што се вирус дуже налази у циркулацији има више прилике и да се мења.

Кључно је поштовање мера – од ношења маски, држања дистанце до ограниченог броја људи у затвореном, а пре свега подизању степена имунизације и мотивисању младих да се вакцинишу.

Саветник Уницефа за имунизацију доктор Драгослав Поповић рекао је за РТС да нас очекује четврти епидемијски талас.

"Ово ће бити талас невакцинисаних, они ће да генеришу овај сој вируса и можда неки нови сој који ће се појавити", навео је Поповић.

Поручио је да вакцине делују против делта соја вируса, и апеловао на оне који се нису вакцинисали да ако крену сутра да приме вакцину могу да подигну имунитет пре него што овлада делта сој коронавируса.

Сасвим је логичан захтев лекара да невакцинисани грађани сами плаћају део трошкова лечења од коронавируса, јер има довољно вакцина, а могу и да бирају коју ће примити, изјавио је министар здравља др Златибор Лончар.  

Лончар је рекао да такав захтев не би имао смисла да држава није обезбедила довољно цепива за све грађане, и указао да грађани не размишљају о трошковима лечења јер знају да то држава плаћа.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи