МУП: Припадник Кавачког клана Милован Здравковић ухапшен у Хрватској по потерници Србије

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је Интерпол Загреб обавестио Министарство унутрашњих послова Србије да су лишили слободе по нашој међународној потерници Милована Здравковића.

“Министарство унутрашњих послова је од стране Интерпола Загреб обавештено да су, дана 11.10.2024. године, лишили слободе по нашој међународној потерници лице Здравковић Милована, рођеног 24.11.1979. године у Београду, ради кривичног гоњења по наредби Вишег суда у Београду - Посебно одељење за организовани криминал, због кривичног дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и кривичног гоњења по наредби Вишег суда у Београду - Посебно одељење за организовани криминал због кривичних дела удружење ради вршења кривичних дела и тешко убиство", навео је Дачић.

Додао је да је Интерпол Београд потврдио валидност међународне потернице.

"Милован Здравковић је високо позициониран члан организоване криминалне групе Кавачи и све одлуке везано за извршења кривичних дела ове ОКГ доносио је заједно са Радојем Звицером и још неколико истакнутих чланова", саопштио је Дачић.

Додаје се да је Милован Здравковић у Србији осумњичен да је, као члан ОКГ Радоја Звицера, Дарка Шарића и Вељка Беливука учествовао у планирању и припремању извршења кривичног дела тешко убиство извршено дана 19.01.2020. године у Атини када су лишени живота Стеван Стаматовић и Игор Дедовић, као и кривичног дела тешко убиство извршено дана 23.07.2020. године на острву Крф, када су лишени живота Алан Кожар и Дамир Хаџић.

"Улога Милована Здравковића огледала се у финансирању логистике, плаћање за рентирање станова, ангажовању лица за опсервацију, као и набавку и транспорт оружја за извршење кривичног дела. Такође, Милован Здравковић је са осталим члановима ОКГ Кавачи куповао опојну дрогу кокаин из Јужне Америке у већим количинама, која је даље транспортована и дистрибуирана у Европи. Милован Здравковић је, према оперативним сазнањима, кум Радоја Звицера", изјавио је Дачић.

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи