Санира се пожар у Новом Саду - облаци дима из правца градске депоније

Пожар у Новом Саду избио је око 12 часова. Медији су пренели да је горело на градској депонији. Из многих делова града види се облак густог дима, јавља дописник РТС-а. Ватрогасци су одмах по дојави кренули на терен. Међутим, ЈКП "Чистоћа" из Новог Сада демантовала је да је пожар избио на градској депонији. У саопштењу новосадске "Чистоће" стоји да је пожаром захваћен простор преко пута "Рода Мега шопинг центра", на површини ниског растиња "између ауто-пута А71 и заштитног појаса депоније". Тако је потврђено и у саопштењу Града Новог Сада, где се каже и да је пожар под контролом и да ће ускоро бити угашен.

Огроман дим надвио се над насељем Клиса у Новом Саду због великог пожара на градској депонији. Дим и пепео се шире ка целом граду.

Велики број ватрогасаца добровољних ватрогасних друштава је на терену. Подршку им дају радници јавних комуналних предузећа - цистернама. Грађевинске фирме довозе песак. 

Грађани Клисе и околних насеља данима су се жалили због последица пожара који је код градске депоније избио још 18. августа, а у четвртак су ватрогасци и радници "Чистоће" успели да га ставе под контролу.

"Чистоћа" Нови Сад: Пожар није угрозио градску депонију, стављен је под контролу

Међутим, ЈКП "Чистоћа" из Новог Сада демантовала је да је пожар избио на градској депонији. Из "Чистоће" тврде да пожар који је избио данас око поднева у Новом Саду није угрозио градску депонију.

"Пожаром није захваћен ни један део Градске депоније нити је угрожено одлагање отпада", наводи се у саопштењу.

"Чистоћа" је потврдила да је данас око поднева дошло до пожара којим је је захваћен простор преко пута "Рода Мега шопинг центра", а на површини ниског растиња "између ауто-пута А71 и заштитног појаса депоније".

Брзом реакцијом ватрогасне службе Града Новог Сада, добровољних ватрогасних друштава и возила јавно-комуналних предузећаа као и других служби пожар је стављен под контролу и очекује се да ће бити потпуно угашен у најкраћем могућем року, саопштила је ЈKП "Чистоћа" из Новог Сада.

Саопштење Града Новог Сада: Пожар на ливади у близини "Роде" под контролом

И у саопштењу Града Новог Сада, стоји да пожаром није захваћен ни један део градске депоније. Кажу и да је брзо локализован и стављен под контролу, па није угрожено одлагање отпада.

"Напомињемо да је градска депонија под константним надзором, а да је предмет пожара сува трава која гори на оближњој ливади. Kоначно окончање гашења пожара очекује се у најкраћем могућем року", наводи се у саопштењу.

петак, 30. август 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару